ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΠΑΡΕΑ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΠΑΡΕΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΠΑΡΕΑ

Η γυμναστική με παρέα ή αλλιώς κοινωνική υποστήριξη μπορεί πράγματι να μας βοηθήσει στον τομέα της εκγύμνασης. Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε το 2017 στο Nature Communication έδειξε ότι η κοινωνική γυμναστική είναι μεταδοτική!

Ποια είναι τα οφέλη της γυμναστικής με παρέα;

#1. Όταν γυμνάζεσαι με παρέα, και ακόμα περισσότερο όταν συμμετέχεις σε ομαδικά προγράμματα, έχεις περισσότερη διάθεση και χαλαρώνεις. Με το πέρας της γυμναστικής, το σώμα σου κατακλύζεται από ενδορφίνες, κι εσύ νιώθεις ευεξία και απελευθερωμένη από το άγχος που σε βάραινε στην αρχή.

#2. Είναι πιο διασκεδαστικό, και το περιβάλλον σίγουρα είναι με περισσότερη ενέργεια και καλά vibes. Εξάλλου, ως κοινωνικά από φύση μας όντα, απολαμβάνουμε πολύ περισσότερο και αποδίδουμε εξίσου πιο πολύ, όταν κάνουμε κάτι με παρέα. Άρα, βγαίνεις πολλαπλά κερδισμένη: καλύτερη φυσική κατάσταση, ανεβασμένη διάθεση και κοινωνικοποίηση.

#3. Είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσεις και κάτι καινούριο. Ακριβώς επειδή θα βρεθείς με άτομα τα οποία έχουν λίγο- πολύ διαφορετική προσωπικότητα και ιδέες, είναι πιθανό να σε παρακινήσουν να ξεκινήσεις ή να τολμήσεις να δοκιμάσεις ένα είδος γυμναστικής ή κάποια άσκηση, την οποία υπό άλλες συνθήκες δε το σκεφτόσουν καν.

#4. Δείχνεις μεγαλύτερη συνέπεια, κι έτσι κάνεις γυμναστική πιο τακτικά από ό,τι περίμενες. Έχεις μεγαλύτερο κίνητρο τόσο για να πας, όσο και να ολοκληρώσεις τη γυμναστική κι αυτό συμβαίνει γιατί ξέρεις πως κάποιος σε περιμένει, κάποιον θα δεις, ενώ είναι πολύ καλύτερο να προσπαθείς παρέα με άλλους, παρά μόνη.

Άδραξε την ευκαιρία και ξεκίνα την γυμναστική που σου αρέσει σήμερα!

Καλό μήνα αγαπημένοι μας!

Να μη ξεχνάτε να χαμογελάτε, γιατί είναι μεταδοτικό!

Twins Fit <3<3