ΦΑΓΑΤΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΚ; ΛΥΣΤΕ ΤΟ ΣΕ 7 ΒΗΜΑΤΑ

ΦΑΓΑΤΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΚ; ΛΥΣΤΕ ΤΟ ΣΕ 7 ΒΗΜΑΤΑ

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΦΑΓΑΤΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΚ; ΛΥΣΤΕ ΤΟ ΣΕ 7 ΒΗΜΑΤΑ

Ξεκινήσατε τις διήμερες αποδράσεις, φάγατε ή καταναλώσατε περισσότερο αλκοόλ; Ακολουθώντας αυτά τα 7 βήματα από την επόμενη ημέρα θα επιστρέψετε στις κανονικές σας συνήθειες ομαλά και θα επαναφέρετε το βάρος σας.

1. Μην απογοητεύεστε. Η διατροφή που κάνατε το Σαββατοκύριακο δεν σημαίνει ότι σαμποτάρει την διατροφή σας στο σύνολο, αρκεί να μη γίνεται επανειλημμένα.

2. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα φρέσκο χυμό φρούτων που θα σας ενυδατώσει και θα σας δώσει όλες τις βιταμίνες για συγκέντρωση στη δουλειά. Επιλέξτε φρούτα για ενδιάμεσο σνακ.

3. Μεταμορφώστε τη σαλάτα σε κύριο γεύμα. Επιλέξτε όποια βάση από λαχανικά θέλετε και προσθέστε 1 πηγή από υδατάνθρακα (κρουτόν ή καλαμπόκι), πρωτείνη (αυγό ή κοτόπουλο ή τόνο) και λίπος (ελαιόλαδο ή αμύγδαλα).

4. Προτιμήστε για βραδινό φρουτοσαλάτα που θα περιέχει γιαούρτι 2% λιπαρά, κομμένο φρούτο, λίγους ξηρούς καρπούς και 1 κουτ. σούπας μέλι.

5. Καταναλώστε περισσότερο νερό (ανθρακούχο, αρωματισμένο ή σε αφέψημα). Σα φυσικό ανορεξιογόνο το νερό προκαλεί κορεσμό ενώ εξισορροπεί την αφυδάτωση από το αλκοόλ.

6. Προσθέστε λίγη ακόμη άσκηση. Περπατήστε μέχρι τη δουλειά, με φίλους ή την οικογένειά σας, αφήστε το αμάξι λίγο πιο μακρυά από ότι συνήθως.

7. Ο οργανισμός θυμάται. Από τη στιγμή που επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας και στο πλάνο διατροφής που ακολουθούσατε είναι θέμα λίγων ημερών να επανέλθει και το βάρος σας.

θυμηθείτε!!

Τα ταξίδια και οι έξοδοι είναι μέρος της κοινωνικής μας ζωής. Το ότι κάνουμε διατροφή δε σημαίνει ότι θα βρισκόμαστε σε στέρηση. Το θέμα είναι πως διαχειζόμαστε αυτά τα εξωτερικά ερεθίσματα εκείνη τη στιμή και κυρίως μετά..

Ευχαριστούμε πολύ για τις χρήσιμες συμβουλές την Κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Γεωργία-Μαρία Κούλη

Δωδεκανήσου 28, 17456 Άλιμος

2109949434

info@dietclinic.gr

www.dietclinic.gr