ΕΤΕΟΚΛΗΣ ΠΑΥΛΟΥ-ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

ΕΤΕΟΚΛΗΣ ΠΑΥΛΟΥ-ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ

Έχουμε την τύχη να έχουμε για μαθητή μας έναν Πανελλήνιο πρωταθλητή του κάνοε-καγιάκ τον Ετεοκλή Παύλου. Μετά από ένα ατύχημα που του κόστισε τον ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού του, είχε την θέληση και την δύναμη να συνεχίσει δυναμικά τον  πρωταθλητισμό.

-Από που αντλείς δύναμη μετά το ατύχημά σου;

Η δύναμη μου πηγάζει από την πίστη μου στο θεό και από την αγάπη και την στήριξη της οικογένειάς μου και των δικών μου ανθρώπων, όπως επίσης και από την δίψα μου για ζωή. Νιώθω ευλογημένος που έχω μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και σκοπεύω να την αξιοποιήσω στο έπακρο και για εμένα αλλά και για όλους εκείνους που δεν έχουν την δυνατότητα και την στήριξη να το κάνουν. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε και οφείλω να πετύχω.

-Έχεις αντιμετωπίσει ρατσισμό;

Δεν θα έλεγα ότι έχω αντιμετωπίσει ρατσισμό αλλά θα το ονόμαζα κοινωνικό ενδιαφέρον ως προς κάτι καινούργιο και διαφορετικό προς τον κόσμο, πράγμα το οποίο δεν με φέρνει σε δύσκολη θέση ίσα ίσα με γοητεύει και κάνει τη ζωή μου μια συνεχή πρόκληση θέτοντας ακόμα πιο υψηλούς στόχους.

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Οι στόχοι μου είναι να διακριθώ σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο στο άθλημα του κάνοε-καγιάκ με απώτερο σκοπό μία θέση στους Παραολυμλιακούς αγώνες στο Τόκιο το 2020 έτσι ώστε να αναδείξω την ελληνική σημαία στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Εκτός βέβαια από τους αθλητικούς στόχους ευελπιστώ  να στηρίξω και να παρακινήσω ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε μορφή δυσκολίας στη ζωή τους πιστεύοντας ότι η επιτυχία στη ζωή δεν αποτελείται μόνο από την επίτευξη των προσωπικών στόχων και φιλοδοξιών στο χώρο του πρωταθλητισμού αλλά και από την κοινωνική προσφορά αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων δεν ασχολείται με τον πρωταθλητισμό και με αυτούς χρειάζεται να ασχοληθούμε εξίσου και να περάσουμε τα κατάλληλα μηνύματα τα οποία θα τους βοηθήσουν σε οποιονδήποτε τομέα στη ζωή τους.

-Ποιο είναι το moto σου στη ζωή;

Αν θέλεις να δεις ένα θαύμα γίνε εσύ το θαύμα.

Ευχαριστούμε πολύ τον Ετεοκλή που μας εμπιστεύεται. Είναι σημαντικό να έχουμε τέτοιους ανθρώπους κοντά μας που είναι δυνατοί όχι μόνο προπονητικά αλλά και στην ψυχή.

#motivation