PILATES ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

PILATES ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

PILATES ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Ποιός είπε πως το Pilates απευθύνεται μόνο σε γυναίκες;

Πολλοί άνδρες ακόμα και αθλητές το χρησιμοποιούν συνδυαστικά με την προπόνηση τους, διότι λειτουργεί σαν πρόληψη ή και αποκατάσταση από κάποιον τραυματισμό.

Αποτελεί μια μέθοδο εκγύμνασης που κρατά το σώμα σε άριστη φυσική κατάσταση, βασιζόμενη σε ένα σύστημα ασκήσεων διάτασης και ενδυνάμωσης.

Εμπνεύστηκε και σχεδίασε o Eλληνογερμανικής καταγωγής Joseph Hubertus Pilates (1880-1967).

Δοκιμαζόταν από τον ίδιο τον Pilates και μετά σε αθλητές και χορευτές.

Η μέθοδος μας διδάσκει ιδανικά πράγματα για το σώμα μας που μπορούμε εύκολα να τα εντάξουμε στην καθημερινότητα μας.

Η μέθοδός που εμπνεύστηκε ο Pilates θέτει σε κίνηση ομοιόμορφα όλο το σώμα και αναπτύσσει ισορροπημένα όλους τους μυς, ακολουθώντας 6 βασικές αρχές:

Αναπνοή. Με τις κατάλληλες εισπνοές και εκπνοές αποβάλλεται ο μολυσμένος αέρας, οξυγονώνεται το αίμα και ελέγχουμε καλύτερα τις κινήσεις μας, τόσο στις ασκήσεις όσο και στην καθημερινή μας ζωή.

Κέντρο. Όλη η ενέργεια για τις ασκήσεις Pilates πηγάζει από τους μυς που περιβάλουν την κοιλιά μας και απλώνεται προς τα άκρα.

Αυτοσυγκέντρωση. Εστιάζοντας τη σκέψη μας στην περιοχή του σώματος που εκτελείται η άσκηση, μπορούμε να αντιληφθούμε πως οι μύες ανταποκρίνονται στις εντολές που παίρνουν από τον εγκέφαλο.

Έλεγχος. Όχι μηχανικές και απρόσεκτες κινήσεις.

Ακρίβεια. Συγκέντρωση στην ακριβή και άψογη εκτέλεση της άσκησης και όχι στον αριθμό των επαναλήψεων, διαφορετικά χάνουμε την ουσιαστική αξία της άσκησης.

Ρευστότητα. Το Pilates επικεντρώνεται στην αρμονία των κινήσεων και τη συνέχεια των ασκήσεων. Δεν υπάρχουν μεμονωμένες, γρήγορες και απότομες κινήσεις, παρά μόνο κινήσεις με ροή που σέβονται το σώμα μας.

Σε 10 μαθήματα θα νιώσεις τη διαφορά στο σώμα σου,

σε 20 μαθήματα θα δεις τη διαφορά στο σώμα σου και 

σε 30 μαθήματα θα έχεις ένα καινούργιο σώμα.

#pilates